L’arribada de la Fase 2 anima Terrassa

Els terrassencs han rebut amb els braços oberts l’entrada de la ciutat a la Fase 2 del desconfinament. Després de l’experiència de quinze dies a la Fase 1 sense cap rebrot de la Covid-19, el clima d’optimisme es deixa notar més ara que fa quinze dies. La població, a més, està més acostumada a sentir les millores permeses a cada fase. Entre els canvis més destacats d’aquesta Fase 2, hi ha la desaparició de la limitació horària per passejar i fer esport, reservant-se només les franges de 10h a 12h i de 19h a 20h per a la gent gran i les persones dependents. Les trobades en grup, siguin en domicilis a l’exterior, ja poden ser de fins a quinze persones i es pot anar a visitar els familiars ingressats en residències. Tot i que ja es permet reobrir centres comercials, piscines, gimnasos, cinemes, museus i teatres amb aforament limitat, encara haurem d’esperar per saber les dates dels diferents equipaments de la ciutat. La prudència és l’únic condicionant que coincideixen a remarcar els egarencs enquestats per Canal Terrassa.

Una altra novetat de la Fase 2 és la possibilitat que bars, cafeteries i restaurants puguin acollir clients a l’interior dels locals, a més de les terrasses. Ho poden fer amb un aforament màxim del 40%, però els establiment celebren que això ja els permetrà aixecar els ERTO que han tingut molts cambrers gairebé tres mesos sense treballar.

Si la situació a Terrassa continua evolucionant favorablement, la Fase 3 hauria d’arribar d’aquí a quinze dies, dilluns 22 de juny. Seria també el primer dia sense estat d’alarma.