L’artista resident del TNT, Inés Sybille Vooduness, presenta dos tallers oberts

El Festival TNT organitza dos tallers amb l’artista resident Inés Sybille Vooduness. Les sessions giren al voltant de Simbi en Aigües Astronòmiques. La peça s’estrenarà aquest setembre en el marc del TNT 2024. Els dos tallers són gratuïts. Estan oberts a tots els públics i edats i cal inscripció prèvia.

El primer taller es farà el dilluns 8 de juliol a les 19 h, al Teatre Alegria. La sessió proposa un recorregut per la història i evolució del Kuduro, dansa i música urbana que sorgeix en els anys 90 a Luanda (Angola). Quines narratives d’identitat i memòria esculpeix aquesta dansa? Quins universos inventa a Angola i en la seva diàspora a Lisboa? Els participants s’aproximaran al Kuduro parlant i, per descomptat, ballant alguns dels seus energètics temes.

El segon, es tracta del taller-conversa ‘Cos d’inputs i outputs’. Tindrà lloc el djous 11 de juliol a les 19 h a la Sala Cúpula del Teatre Principal. ‘Cos d’inputs i outputs’ és un recorregut pel dispositiu creolitzat del llenguatge artístic d’Inés Sybille Vooduness a partir de cinc accepcions poètiques del foc. Aquest taller convida a parlar i fer, implicant un moviment ardent del cos i fora d’ell. La qualitat energètica i flexible d’aquest foc impulsa els participants a fertilitzar i descobrir un flux diaspòric desbordant de subjectivitats i coneixements reterritorialitzats. La idea és que l’artista pugui compartir les seves inquietuds i investigacions i posar-les en comú amb les assistents, creant un intercanvi.

Inés-Sybille Vooduness és ballarina, coreògrafa i investigadora cultural. Des del 2018 i fins el 2022 forma part del col·lectiu Ku’dancin Afrobeatz, a través del qual desenvolupa el seu estudi del Kuduro, estil urbà angolès, i el Coupé Décalé, ball i música urbana ivoriana. Actualment, Inès està centrada en la creació d’un llenguatge poètic que li permeti abordar grans nocions sobre el concepte de la identitat. Ho fa a través de la dansa i totes les inquietuds i expressions contemporànies que la travessen. Ha participat com a coreògrafa, ballarina i professora en el Festival Grec, el Mac Festival, el Museu Thyssen de Madrid i el CCCB, entre altres.