L’artista terrassenc Cesc Serrat exposa “Infinitum” a la biblioteca municipal de Vacarisses

L’exposició Infinitum, de l’artista multidisciplinar terrassenc Cesc Serrat, arriba a la biblioteca municipal El Castell de Vacarisses, després d’haver passat per diversos escenaris de Catalunya. Construïda durant el confinament domiciliari és una mostra d’art abstracte, conceptual i minimalista. Els experts diuen que encomana llibertat i creativitat en aquets temps de vulnerabilitat.

La inspiració va sorgir de la naturalesa i de la visita a esglésies, claustres i monestirs i va agafar forma durant els mesos més durs de la pandèmia. L’artista va pensar que l’obra contemporània pensada per aquests espais religiosos estaria basada en dues estètiques totalment oposades però que les dues porten cap a l’infinit, l’univers, la pau, el silenci, la reflexió i el canvi cap a una vida nova. De fet, Serrat diu que  Infinitum és la porta cap a l’univers.

Serrat ha utilizat pedres, troncs, cordills i noguerina (un tint artesanal que sorgeix de les closques de nous i que serveix per tenyir la roba). Els marcs de moltes obres són d’objectes reutilitzats, la part de damunt d’una taula, la porta d’un armari, un paravent. I per a la tela, que hauria de ser de lli, però en temps de pandèmia no en va poder comprar, ha utilitzat llençols, alguna cortina, teles dels seus espectacles. En definitiva,  reciclatge o art pobre, com ell mateix ho defineix perquè de les coses que ja no utilizava ha creat art.

Així, l’espai és l’escenari perfecte per mostrar art contemporani i abstracte, l’art espiritual del nostre temps -pensa Serrat. A més, es construeix una aliança entre literatura i art perquè  l’edifici s’ha reconvertit en biblioteca municipal. Però Infinitum juga amb la ubicació de les peces segons l’edifici que les acull.

L’exposició es pot visitar fins al mes de març. La mostra també servirà per fer reflexionar l’alumnat de les escoles de primària de Vacarisses.