L’Arxiu Comarcal difon el fons documental sobre la història de l’hoquei

L’hoquei, tant d’herba com sobre patins, es practica a Terrassa des de fa dècades. Tota aquesta història ha donat lloc a un milers d’anècdotes i imatges, la majoria de les quals ha quedat en mans de particulars. Els clubs i l’administració en conserven poc material.

L’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental té arxivades gairebé quatre mil fotografies i documents relacionats amb la pràctica de l’hoquei a Terrassa. A banda d’imatges de partits, lliuraments de trofeus i celebracions, el fons inclou expedients, memòries, actes, calendaris i carnets de jugadors. Ara l’arxiu vol que tot aquest fons, sovint dispers, estigui a l’abast del ciutadà i per això, posa al seu abast un seguit de recomanacions per accedir-ho.

Un partit a la pista de l’Sferic el 1953, la visita d’una delegació alemanya i partit amistós amb l’equip femení de les Joventuts Hitlerianes el 1942, documentació sobre la construcció del camp d’hoquei municipal als anys 50, o un partit de la selecció espanyola contra la selecció catalana durant la inauguració de la pista del Sagrada Família el 1949.

La majoria d’imatges, gairebé 3.000, són del fotògraf local Joan Biarnés, però també n’hi ha de l’Ajuntament de Terrassa, 800, i de Carles Duran, 285. I, en menor quantitat, Baltasar Ragon, Santiago Ventalló, Carles Francino, Joana Biarnés i el Comitè Organitzador dels Jocs de Barcelona.