L’Arxiu Històric i Comarcal de Terrassa reobre aquest dilluns el servei presencial amb cita prèvia

A partir d’aquest dilluns dia 1, l’Arxiu Històric de Terrassa reobra les seves portes amb cita prèvia. Unes 7 persones ja han sol·licitat anar presencialment a l’Arxiu entre les 8 i les 2 del migdia. La setmana passada l’equipament va tramitar 15 consultes de forma telemàtica. Per fer la reserva s’ha de fer a través del correu electrònic arxiu.historic@terrassa.cat, indicant la relació de documents que es vol consultar o el motiu i la temàtica de la consulta. Un cop valorada la petició es respondrà també per correu electrònic amb la data assignada.

Per accedir a l’Arxiu s’ha de portar guants, mascareta i material propi. Tot i així l’arxiu disposa de gel hidroalcohòlic i assignarà un punt de treball a la sala de consulta. També es recorda que els canals telemàtics “arxius en línea” i “Arxiu Digital de Terrassa” continuen actius.

L’Arxiu Històric i Comarcal de Terrassa forma part de la segona onada d’arxius comarcals de Catalunya que recuperen el servei presencial. 17 arxius més de la Xarxa i l’Arxiu Històric de Girona obren aquest dilluns les seves portes per reprendre el servei. Els arxius de Tarragona, Lleida i la Cerdanya ja van obrir fa dues setmanes. Els 19 arxius obren el servei presencial en compliment de les mesures sanitàries. Aquests arxius se sumen als 3 que ja estaven en funcionament, i queda pendent d’obertura de 16 arxius que estan en fase de treball intern o preparant l’equipament amb el material de seguretat corresponent. Tots els accessos es fan amb cita prèvia.

Durant la pandèmia, el cercador de documents Arxius en Línia i del cercador de premsa digitalitzada de la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya, han incrementat les consultes en un 108 i un 310 per cent, respectivament. Del total de 38 arxius de la XAC, la majoria ja han reiniciat progressivament la seva activitat laboral i es preveu l’obertura de la resta d’arxius a partir del 8 de juny. Amb l’objectiu de fer un seguiment del desconfinament de la XAC, podeu visitar el mapa interactiu que permet saber en quina fase està cada territori i saber si ja ha obert les seves portes: https://bit.ly/36IYvyo.