L’Arxiu Històric presenta el mapa de Terrassa més antic que s’ha trobat fins ara

Un mapa mostra com era la vila de Terrassa ara fa 200 anys. És un plànol inèdit que data del 1820, el més antic que s’ha trobat fins ara. En ell es pot veure la canalització de les mines d’aigua que la família Galí Busquets va projectar per crear el que posteriorment seria el primer vapor tèxtil de la ciutat. Un autèntic tresor històric, que s’ha fet públic aquest dimecres, 9 de juny, coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius.

L’acte també ha servit per veure com ha quedat l’atles topogràfic més antic de la ciutat després de ser restaurat i digitalitzat. Es tracta d’una publicació de gran valor històric, tenint en compte la seva quantitat de plànols a escala, que mostren com eren el 1858 els actuals barris i districtes terrassencs.

A més a més, l’Arxiu Històric de Terrassa ha presentat les novetats introduïdes al seu visor web. A través del portal de l’Ajuntament, la ciutadania pot consultar la cartografia històrica del municipi en format digital i amb referències actuals. Com no podia ser d’una altra manera, tant el mapa inèdit de 1820 com l’atles topogràfic ja han estat incorporats a aquesta col·lecció.