L’Arxiu Nacional de Catalunya incorpora les cartes rebudes a la presó per l’exconseller Josep Rull

L’exconseller terrassenc Josep Rull ha lliurat a la Generalitat 10.500 cartes rebudes a la presó durant els seus tres anys d’internament.

Rull ha volgut aprofitar un dels seus permisos penitenciaris per ser-hi personalment en un acte oficial que s’ha fet aquest dilluns, 7 de desembre, al mateix Arxiu Nacional. Es tracta d’un primer lliurament en el qual s’integren cartes rebudes entre el novembre de 2017 i el novembre de 2019 que la família, amb la intervenció de la historiadora terrassenca Mariona Vigués, ha anat classificant i descrivint.

Pertanyen a quatre grups de corresponsals ben definits: infants i adolescents, en total 182 cartes. Procedents de l’estranger sumen 857 cartes, trameses des de 51 països dels cinc continents. De ciutadans dels quals consten les dades com a remitent són 8.964, procedents de 707 municipis de Catalunya. I finalment, 497 cartes més, rebudes entre novembre de 2017 i desembre de 2018, corresponents a persones que no van fer constar les seves dades personals.

Aquestes 10.500 cartes ocupen un total de 30 caixes i van ser traslladades materialment a l’Arxiu Nacional.

S’integren a la Col·lecció de cartes dels presos i exiliats per l’autodeterminació de Catalunya

El de l’exconseller Rull és el tercer lliurament de documentació a la Col·lecció de cartes dels presos i exiliats per l’autodeterminació de Catalunya, després dels realitzats en els darrers mesos pels també exconsellers Carles Mundó i Joaquim Forn.