L’Arxiu Tobella cedeix mig milió de fotografies del seu fons a l’Arxiu Històric

L’Arxiu Tobella cedeix el seu fons i col·leccions fotogràfiques a l’Arxiu Històric Comarcal. El centre arxivístic del carrer Baldrich s’encarregarà de la conservació i difusió del mig milió de fotografies en diferents formats que ara passen a ser de domini públic. La Fundació ha signat un conveni amb el Consistori per facilitar la consulta, reutilització i difusió del seu fons documental, sobretot fotogràfic. L’Arxiu Comarcal s’encarregarà del tractament arxivístic, de la conservació i en facilitarà la consulta, reutilització i difusió a tota la ciutadania.

La Fundació cedeix gratuïtament els drets d’explotació del seu fons, de reproducció, distribució i comunicació que ara passen a ser de domini públic. En els parlaments, en l’acte de signatura del conveni que s’ha fet aquest dijous a l’Arxiu Comarcal, s’ha destacat el gran valor dels fons fotogràfic que retraten la societat i la transformació de la ciutat, des de principis dels anys 70.

La Fundació Arxiu Tobella és una entitat cultural que des de la seva creació, al 1978, ha realitzat una important tasca de sensibilització i captació del patrimoni fotogràfic de la ciutat. Creada per Manel Tobella, l’Arxiu de la placeta Saragossa conserva un conjunt de fons i col•leccions fotogràfiques que són fonamentals tant des del punt vista patrimonial, informatiu o per la pròpia pràctica fotogràfica. Tot i que la Fundació mantindrà la seva activitat, amb aquesta donació l’entitat s’assegura l’òptim tractament de tot el seu fons que alhora inclou d’altres donacions d’arxius, sobretot fotogràfics, d’altres particulars.