L’Arxiu Tobella exposa un recull d’imatges i documents històrics de La Previsió

Amb el títol “La Previsió, més d’un segle al servei de la ciutat”, l’Arxiu Tobella acull aquests dies una exposició sobre la història d’aquesta entitat d’assegurances socials. La mostra, que es podrà visitar fins el proper 30 d’abril, repassa el llarg i intens recorregut de l’associació egarenca, entre la seva creació -al novembre del 1908- i l’actualitat.
Documents i imatges històriques rememoren l’experiència centenària d’una entitat que va néixer amb el nom de La Previsión Tarrassense com una associació benèfica de socors mutus. Actualment, l’agrupació compta amb més de 18.000 mutualistes i,  tot i que la cobertura funerària segueix sent el servei principal, la seva oferta s’ha diversificat cap a una atenció integral a les famílies.
La historiadora Mariona Vigués i la fotògrafa Montse Saludes han estat les comissàries de l’exposició. De fet, a finals d’aquest any Vigués presentarà un llibre que recull els capítols més memorables de La Previsió, una de les entitats més antigues i heterogènies de la ciutat.
En l’actualitat, la Previsió Terrassenca és una Mutualitat sense afany de lucre, la qual comptarà properament amb una sala de vetlla ubicada a la Rambleta del Pare Alegre. L’exposició sobre la història de l’entitat es pot visitar de dimarts a diumenge, de 7h a 9h de la tarda.