L’Arxiu Tobella rep del fotògraf Jordi Aparicio uns 7.000 negatius

Gairebé 7.000 negatius ha donat a l’Arxiu Tobella el fotògraf terrassenc, Jordi Aparicio, per a la conservació i difusió d’aquest patrimoni fotogràfic. Exactament el fons està format per 6.855 impactes fotogràfics de reportatges socials, familiars i les imatges que el fotògraf va fer per l’empresa Fotos Francino.

Per això s’hi poden trobar una gran diversitat de temes que van des de les obres, fins als actes religiosos, amb entitats, i activitats esportives i festives. També és destacable el conjunt de fotografies que el fotògraf va fer de la transformació del seu barri d’Ègara i d’altres instantànies per a l’empresa AEG on va treballar. Aquest dijous s’ha fet l’acte d’entrega del fons de Jordi Aparicio a l’Arxiu Tobella, on també s’ha signat un conveni de donació dels negatius.

Jordi Aparicio va néixer a Terrassa el 1928. Reconegut  radioaficionat, va treballar 50 anys a l’empresa AEG i 25 anys a fotos Francino durant les tardes. Com la majoria de donacions a l’Arxiu Tobella, l’entitat conservarà, classificarà i arxivarà tot aquest fons documental del qual, més endavant, se’n podrien fer algunes exposicions a l’entitat de la placeta Saragossa.