L’Arxiu Tobella rep una donació de 4.000 imatges dels fotògrafs Font Casals

Les famílies Font Casals, descendents dels germans Joan i Jeroni Font Casals han donat un fons de més de 4.000 imatges entre negatius en vidre, diapositives i fotografies, a l’Arxiu Tobella perquè l’entitat documenti, classifiqui i difongui aquest important llegat històric artístic. La signatura de la donació s’ha fet aquest dimarts, en un acte a la seu de la placeta Saragossa. Els germans Joan i Jeroni Font Casals eren fotògrafs semiprofessionals que entre els anys 30 i 40 van documentar una part de la Terrassa associativa i social de l’època.

Del seu estudi del carrer del Vall, en una foneria del negoci familiar, en van sortir retrats d’estudi i reportatges de casaments i celebracions. També van retratar paisatges rurals i les masies del voltant de la ciutat. Algunes de les fotografies de gran interès són fetes durant la guerra civil i la postguerra, així com de l’activitat de la Creu Roja, algunes ja difoses públicament.

Més tard, mentre el Joan va seguir amb l’afició fotogràfica, En Jeroni es va decantar pels arts i oficis, fent de decorador i dissenyador i arribant a fer publicitat amb transparències per a les sales de cinema. Ara, molts d’aquest treballs ja formen part del fons documental i fotogràfic de l’Arxiu Tobella.