Las Jaquimas, el projecte de disseny que uneix el món artesanal i el digital

Neix Las Jaquimas, un projecte de disseny de mocadors que uneix el món artesanal i el digital. Les estudiants Maria Garcia, Marina Viarnés, Judit Carreras i la terrassenca Laia Tort van crear la seva marca com un treball universitari, i un cop acabat van decidir fer-lo realitat i llançar la seva primera col·lecció, la Raw CollectionLas Jaquimas volen apropar el disseny a tothom a través de workshops. Allà els assistents dissenyen el seu propi mocador amb la tècnica de l’hydrodipping, és a dir, impressió per transferència d’aigua. 

Les emprendedores han optat pel mètode del finançament col·lectiu o crowdfunding per portar endavant la seva empresa. El passat 13 d’octubre les estudiants van iniciar la seva campanya a Kickstarter, i tenen fins a l’11 de novembre per recaptar 2.900 euros. A dia d’avui, les joves han aconseguit ingressar el 55% del seu objectiu.

A través de la pàgina de Kickstarter de Las Jaquimas es poden comprar els mocadors i productes complementaris que ofereix la marca, com bosses de tela, calendaris o pòsters. També es pot contribuir amb el projecte sense obtenir cap benefici a canvi. 

Les joves es promocionen a través de les xarxes socials. El seu objectiu és difondre els seus productes i els seus valors, que es defineixen per la transparència, la sostenibilitat i la creativitat. Las Jaquimas volen coproduir amb els clients i crear una comunitat interessada en els seus productes, amb l’objectiu de créixer i poder llançar més col·leccions en el futur.