L’Asert recupera les sardanes al carrer amb la seva Diada, traslladada al Parc de Sant Jordi

Les rotllanes de sardanes i el so de la cobla tornen al carrer després d’un any i mig confinats. L’agrupació sardanista Asert celebra aquest cap de setmana la seva 48a Diada-Aplec de Terrassa que, per motius sanitaris, es trasllada de l’habitual plaça Vella a l’era de la Masia Freixa, que permet controlat l’aforament. L’entitat sardanista ha organitzat en pandèmia alguns concerts de cobla en recintes tancats però sense poder ballar la dansa catalana.

Homenatge a Joan Manén

A la presentació de l’aplec la compositora i musicòloga Anna Costal ha glossat la figura de Joan Manén, l’homenatjat d’enguany i ha posat fragments de la seva obra. El violinista i compositor barceloní, mort fa just 50 anys i avui reconegut internacionalment, va iniciar la carrera molt jove, amb concerts a Amèrica del Sud als onze anys. Amb disset va compondre la suite Nova Catalonia. És autor de sardanes prou populars com El Cavaller Enamorat i Camprodon.

Tres cobles i 37 sardanes

La cobla Ciutat de Terrassa serà l’encarregada de l’audició de dissabte amb un repertori de nou sardanes. L’endemà, diumenge, a les 11 del matí i a dos quarts de cinc de la tarda, serà el torn de la cobles Sant Jordi i Mil·lenària. Interpretaran dotze sardanes al matí i divuit a la tarda. Entre elles, Camprodon de l’homenatjat Joan Manén.

Tant dissabte com diumenge hi haurà servei de bar i pícnic al restaurant del Parc de Sant Jordi.