L’assemblea dels Minyons aprova posar a la venda el local i optar a la gestió de la Nau Divorra

L’Ajuntament va aprovar al juliol obrir a concurs la gestió de la nau de la Fundició Divorra per a finalitats culturals. L’edifici, de 1.800 metres quadrats, és al carrer de la Mare de Déu dels Àngels, just darrera del Museu de la Ciència.

De seguida els Minyons van mostrar interès per l’anunci. De fet ja havien explorat altres locals per traslladar-hi la seu ja que l’actual, a la casa Jacint Bosch, se’ls ha quedat petita. Aquest cap de setmana han debatut en assemblea optar al concurs i vendre el local del carrer del Teatre, que van comprar al 1988.

La proposta ha rebut el suport de més del 90 per cent de l’assemblea: 110 persones hi han votat a favor i nomes 7 en contra.

La gestió de la nau surt a concurs per una concessió de 50 anys i l’entitat a qui se li adjudiqui s’haurà de fer càrrec de l’adequació de l’immoble, calculada en més de 700.000 euros.

La solvència de l’entitat és el principal criteri que tindrà en compte l’Ajuntament a l’hora d’adjudicar la gestió de la nau Divorra. La proposta de condicionament de l’immoble i l’activitat cultural que s’hi preveu fer són, en menor mesura, altres factors que s’estudiaran.