L’Associació Catalana de Llars d’Infants, contra la proposta de l’Ajuntament

L’Associació Catalana de Llars d’Infants es declara contrària a la proposta que l’Ajuntament de Terrassa va fer el mes passat al Departament d’Educació. En aquest primer curs amb l’etapa d’Infantil 2 gratuïta, ha augmentat la saturació a les escoles bressol públiques. És per això que el consistori egarenc va proposar a la conselleria de Josep González-Cambray aprofitar espais lliures a les escoles de primària. Tot i que el Departament ha confirmat estudiar la proposta, l’Associació Catalana de Llars d’Infants considera que no són els espais més adequats. Segons el portaveu de l’entitat, Adolf Barqué “les escoles bressol tenen unes dimensions reduïdes, fet que les fa més properes, estan integrades al barri i compten amb equips molt consolidats”.

Així, l’Associació Catalana de Llars d’Infants proposa apostar pels espais lliures de les llars d’infants privades. I és que, precisament en aquest primer curs amb I2 gratuït, el 28% de les places d’aquest centres han quedat vacants, més de l’habitual. La dada prové d’una enquesta feta a un centenar de membres de l’associació. El mateix estudi assegura que 7 de cada 10 llars d’infants apostarien per acollir aquests grups i que es financessin amb una subvenció directa a les famílies. La resta, preferirien que Educació financés aquestes places públiques directament als centres.

A Terrassa hi ha 24 escoles bressol de titularitat privada. De públiques en són 14, 11 les gestiona l’Ajuntament i 3 la Generalitat.