L’Associació DAP recorda l’acord de no usar animals a la via pública per les festes

Aquest any el patge Xiu Xiu tornarà a la ciutat conduït per uns cavalls que tibaran de la seva carrossa. Aquest fet ha posat en alerta a l’Associació de Defensa Animal Professional (DAP) que recorda a l’Ajuntament l’acord subscrit fa 11 mesos, per no utilitzar cavalls a les festes de Nadal, arran de la mort d’un animal en la Cavalcada del passat gener.

Des de la Taula de Benestar Animal, creada per l’Ajuntament, no entenen la creació d’aquest organisme i alhora autoritzar l’ús d’animals en el passeig del patge Xiu Xiu per la ciutat. L’Associació DAP, aprofita per denunciar que l’Ajuntament infringeix la normativa pel què fa a l’organització d’actes amb animals a la via pública, unes obligacions que NO va complir, segons l’entitat, ni en el recorregut del Patge, ni en la Cavalcada del 2018, quan va morir un cavall.

L’Associació de Defensa Animal Professional confia amb que Ajuntament i El Social, entitat organitzadora de la Cavalcada, facin marxa enrere i apostin per unes festes sense patiment animal pròpies de ciutats avançades que com Terrassa, han subscrit la Declaració dels Drets dels Animals.