L’Associació de Famílies Afectades per la Síndrome Alcohòlica Fetal dóna a conèixer aquest trastorn

Prendre begudes alcohòliques durant l’embaràs pot generar alteracions neurològiques i físiques en el fetus. Es tracta de tot un grup de malalties conegudes com a trastorns d’espectre alcohòlic fetal. La síndrome d’alcoholisme fetal (SAF) és la més greu.

Aquests nens i nenes poden néixer amb característiques físiques visibles —microcefàlia, poc pes i poca alçada, entre altres coses— però el dany neurològic sempre està present.

Els afectats desenvolupen trastorns cognitius i de conducta de diversa consideració: alteracions en la memòria i la intel•ligència, impulsivitat, dificultats motores o socials…

En els darrers anys s’estan diagnosticant a Catalunya nombrosos casos, especialment entre els infants i adolescents adoptats a Rússia i altres països de l’Est.

L’Associació de Famílies Afectades per la Síndrome Alcohòlica Fetal ha organitzat un acte aquest dimarts a la tarda al Cinema Catalunya per donar-se a conèixer. També s’ha projectat el documental “SAF sueños rotos”, de Martin Maisler, que aborda aquest tema.