L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità escull el primer Govern

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, és la flamant primera presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità que aquest dijous s’ha escollit a Mataró. Les dues vicepresidències aniran a càrrec dels alcaldes de Martorell i Vilafranca, Xavier Fonollosa i Pere Regull respectivament. Tot i ser un dels municipis fundadors de l’entitat, finalment Terrassa no tindrà participació en els òrgans de Govern de l’Associació supramunicipal.

Tot i això el més important és sumar forces entre els municipis que en formen part. Aquesta és la primera reunió de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità després de fixar les bases el passat mes d’abril en la Declaració de Martorell. De moment la nova entitat supramunicipal representa a gairebé un milió d’habitants dels municipis de Terrassa, Sabadell, Rubí, Granollers, Martorell, Mataró, Mollet, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Amb el repte d’augmentar la representació a més de 3 milions d’habitants de la segona corona metropolitana. El principal objectiu de l’Associació és dotar de veu pròpia a aquests municipis en la planificació del territori i en la presa de decisions de país. També detectar problemàtiques comunes i articular i coordinar mesures conjuntes.