casal cívic sant pere mural grafit

L’Associació de veïns de Sant Pere dona suport a una treballadora del Casal Cívic

L’Associació de veïns de Sant Pere dona suport a la conserge del Casal Cívic del barri en el judici que té previst pel 3 de juliol en contra l’empresa Emiser Vallès. Des del passat mes de desembre l’empresa és la concessionària de l’Ajuntament que gestiona el seu lloc de treball.

El canvi en les condicions laborals ha portat la treballadora a buscar una mediació als Jutjats perquè diu que no es respecten els seus drets laborals. Segons els veïns, la treballadora té un contracte de 40 hores setmanals de les quals només en fa 30 amb la pertinent reducció del salari.

L’Associació de veïns entén en un comunicat que les licitacions públiques haurien de respectar les condicions laborals anteriors de les treballadores, la qual cosa en aquest cas no es compleix. L’empresa ha dit que el cas es veurà en el judici del dia 3.

L’Ajuntament per la seva banda ha aclarit que «el personal que executa les prestacions dependrà únicament de l’empresa contractista adjudicatària a tots els efectes sense que existeixi cap vincle de dependència laboral ni funcionarial amb l’Ajuntament». Amb tot el Consistori «en tot moment es vetlla pel compliment de les condicions del contracte però que cal esperar la celebració del judici per seguir amb els procediments establerts abans de fer valoracions».

Una de les raons per la qual els veïns han fet un comunicat de suport a la treballadora ha estat per aconseguir una resposta de l’Ajuntament, segons diuen en el mateix comunicat.