L’associació de veïns del Segle XX és la primera en donar tot el seu fons documental a l’Arxiu Històric

L’Associació de Veïns del Segle XX ha donat el seu fons documental a l’Arxiu Històric Comarcal. Són 28 capses amb instàncies, actes, correspondència, expedients d’activitats, fotografies i altres documents que l’entitat ha generat des de la seva fundació, al 1966 i fins el 2007. Els papers dels darrers anys se’ls queda l’entitat per qüestions operatives.

Aprofitant la donació el director de l’Arxiu Històric, Joan Soler, ha fet una xerrada sobre la importància dels fons documentals aquest divendres a la mateixa seu de l’associació de veïns. La del segle XX és la primera que lliura tot el seu fons a l’arxiu per a assegurar-ne una bona classificació i conservació.

La intenció és animar les altres a que també ho facin. La crida és extensible a la resta d’entitats de tota mena, culturals, esportives, socials, etcètera. I és que moltes acaben llençant el seu arxiu o dispersant-lo entre domicilis particulars de membres i exmembres per falta d’espai o per raons pràctiques del dia a dia.

Per abans de la xerrada estava previst que l’associació de veïns i l’Ajuntament signessin el conveni per la cessió de l’arxiu de l’entitat. La signatura queda ajornada fins que l’alcalde pugui recuperar la seva agenda a la ciutat.

La conferència de Joan Soler sobre la importància dels fons documentals ha estat un de la desena d’actes de la Festa Major del Barri del Segle XX, aquest any traslladada al setembre.