L’Associació La Oka prepara una exposició a Cal Felip que és molt més que una mostra de quadres

Són les persones usuàries de l’Associació La Oka preparant les obres que s’exposaran al restaurant Cal Felip a partir del 9 de desembre. L’activitat però, va molt més enllà dels 22 quadres, una sèrie de cartells i una selecció dels treballs manuals que es mostraran al públic.

És una de les moltes accions que aquesta entitat sense ànim de lucre porta a terme per donar visibilitat i reconeixement a aquest col•lectiu: persones joves amb discapacitat psíquica inferior al 65% que ja han superat l’edat escolar i que no reben cap mena de prestació.

A banda de la inauguració de la mostra col•lectiva, l’associació té al calendari altres cites: el proper dia 23 participaran a la Fira de l’Economia Social, a la Plaça Vella, i també formaran part de les activitats que commemoren el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a Terrassa (3 de desembre). En aquest sentit, l’1 de desembre faran una desfilada de roba de 2a mà, a la Plaça del Primer de Maig.

La Oka es va fundar al 2013 per tres persones voluntàries que encara hi treballen. Des de fa 6 anys tenen seu al carrer Prat de la Riba, 112. Aquí, les persones14 usuàries fan tallers i activitats lúdiques i també participen en sortides, excursions i colònies. El local és una botiga solidària on adquirir roba de segona mà i aquests treballs manuals. També accepten encàrrecs i fan arranjaments de peces de roba, entre altres moltes coses.