L’Associació Sanfilippo munta un gimnàs gratuït per ajudar infants amb diversitat funcional

La interrupció de les rutines i de les teràpies dels infants amb determinades malalties durant el confinament va perjudicar en molts casos el seu estat de salut. Això és el que li va passar a la Belén Zafra i al seu fill Pol, que pateix síndrome de Sanfilippo.

Foto Gimnàs Sanfilippo

Acostumada com està a reclamar l’atenció que necessita un infant amb una malaltia rara des de l’associació que presideix, va demanar tant a Mútua com al Consorci Sanitari la possibilitat de continuar tenint els serveis d’un fisioterapeuta i un logopeda però no va ser possible.

Foto Gimnàs Sanfilippo5

Davant d’això, i aprofitant els seus coneixements com a professora d’aeròbic i gimnàstica sueca, va redactar ràpidament un projecte per poder muntar un petit gimnàs a casa seva que pogués donar servei tant al seu fill com a d’altres que es trobin en condicions similars. CaixaBank li va acceptar i finançar el cost.

Foto Gimnàs Sanfilippo3

Les classes es fan els dimarts al matí per a les cuidadores i els dimecres a la tarda per als infants. A més, també organitzen sortides i altres activitats lúdiques adaptades. Ara per ara, pot ajudar 4 nens amb autisme o paràlisi cerebral. Amb tot no descarta ampliar-ho a més infants, en funció de la demanda i també de les seves possibilitats.

Foto Gimnàs Sanfilippo4