L’Associació Sentim neix per acostar el suport psicològic a tot Terrassa

L’Associació Sentim s’ha presentat aquest dimarts al vespre a la Coral de Prodis. Aquesta nova entitat té com a objectiu fer arribar a tothom suport psicològic en els casos de dol i malalties cròniques. El projecte en realitat va néixer el 2015 de la mà dels psicòlegs egarencs Jordi Juanico i Marta Torra. Fins ara aquest servei estava limitat als pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu i les seves famílies, però amb la creació de l’associació l’objectiu és poder arribar a tots els terrassencs que ho necessitin.

La teràpia proposada per Juanico i Torra es basa en unes sessions grupals multifamiliars úniques al món: a diferència del que s’acostuma a fer en aquest tipus de tractaments, els terapeutes terrassencs barregen afectats i familiars de malalties diferents. D’aquesta manera, eviten derivar les converses a la malaltia i centrar-se en l’únic punt en comú: els sentiments dels qui viuen aquests processos.

La presentació de l’Associació Sentim ha anat a càrrec del periodista Xavi Coral. També ha comptat amb la intervenció de l’escriptor Màrius Serra. Els impulsors de Sentim, Jordi Juanico i Marta Torra, seran els protagonistes de L’Entrevista de Canal Terrassa aquest dimecres a les 22.30 h.