L’Ateneu Cooperatiu posa en marxa VilaESScoop, per apropar l’economia social als joves

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental incorpora en la seva oferta educativa una nova eina virtual i didàctica que permetrà al personal docent apropar l’economia social i solidària i el cooperativisme a l’alumnat, d’una manera col·laborativa, divertida dinàmica i amena.

Amb el nom de VilaESScoop, aquest joc educatiu s’ha dissenyat per oferir una alternativa a les sessions presencials, i, per tant, un recurs que facilita la interacció a distància, fomenta el treball en grup i presenta una atracció pel jovent en ser una proposta creativa, innovadora, actual i lúdica.

Tot plegat es tracta d’un escape room virtual amb quatre nivells o enigmes per resoldre amb continguts diversos de l’economia social i solidària i el cooperativisme: l’assemblearisme, el model productiu i l’agroecologia, el model de cures i el model de consum de proximitat.

El joc està adreçat a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. L’activitat té una durada d’una horai es pot realitzar tant a l’aula com des d’altres espais. Només cal connexió a Internet i navegador web i un dispositiu (ordinador, mòbil o tauleta) amb altaveus o auriculars.

Els centres educatius interessats poden inscriure’s i sol·licitar-ne la participació clicant aquí.