L’Ateneu Terrassenc enceta etapa al carrer Sant Quirze cantonada amb Baldrich

L’Ateneu Terrassenc encara una nova etapa, ara des d’un local al número 2 del carrer Sant Quirze. Aquest dimarts al matí ha començat el trasllat de l’entitat cultural a la seva nova ubicació a l’edifici, ara en desús, i que últimament havia ocupat Normalització Lingüística. Gràcies a un acord amb l’Ajuntament, l’Ateneu ocuparà una planta sencera del què també havia estat la seu de l’Institut Municipal de Cultura i Esports i més anteriorment els Jutjats.

L’Ateneu té previst continuar amb totes les seves activitats en el nou espai a partir del dia 1. L’Associació cultural disposarà d’una superfície de 280 metres quadrats repartits en 5 espais polivalents per a cursos i tallers, i una sala d’actes i concerts una mica més petita que l’actual del Vapor Gran. També hi haurà la recepció i un espai per a magatzem.

Amb la recuperació d’aquest espai, l’Ateneu també vol denunciar la desaparició als anys 50 de rellevants edificis modernistes com el què hi havia en aquest mateix solar, el Centre Mèdic, obra de Josep Maria Coll i Bacardí creada el 1915. Han estat 8 anys que l’Ateneu Terrassenc ha ocupat un local del Vapor Gran. Fins ara, aquí ha desenvolupat totes les seves activitats amb nombrosos tallers, conferències, cursos, concerts i presentacions de llibres, entre d’altres actes culturals en favor de la llengua i la cultura.

L’Ateneu Terrassenc es defineix com una organització progressista que vol promoure la cultura a la ciutat. L’any 1996 va recollir el guant de l’antic Ateneu creat el 1877, per transformar la societat amb fórmules de convivència solidària i respectuosa amb totes les idees i creences.