L’Atlètic Terrassa reflecteix en una jornada la realitat de la dona en el món de l’esport

Visibilitzar l’esport femení. Aquest era el principal objectiu de la jornada Dones i esport: ens movem?, organitzat aquest dijous per l’Atlètic Terrassa a l’Auditori Municipal i que s’emmarcava dins els actes commemoratius dels 50 anys d’hoquei femení a Can Salas.

Durant la vetllada s’ha parlat de la superació de certs estereotips en el món de l’esport, deixant enrere el context patriarcal de dècades passades. L’esport femení cada cop té més quota de pantalla, però encara hi ha molt camí per fer. A la jornada l’Atlètic ha convidat part de l’equip de l’exitosa sèrie “Les de l’hoquei”, un producte televisiu amb referents femenins dins el món de l’esport i que ha enganxat a un públic de totes les edats.

El 1969 neix el primer equip femení groc-i-negre. Actualment l’Atlètic és un dels clubs estatals d’hoquei amb més fitxes federatives femenines i amb una pràctica paritat en les seves etapes formatives. El cinquantenari d’hoquei femení a Can Salas tindrà continuïtat el proper 16 de novembre, amb una desfilada de tots els seus equips, acte que es va haver de suspendre fa unes setmanes per les condicions climatològiques adverses que hi va haver a bona part de Catalunya.