Atm Tarifes.jpg

L’ATM reduirà els preus dels abonaments un 50% de setembre a desembre

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha acordat la reducció del preu dels principals títols de transport públic integrat. Els nous preus s’aplicaran en la compra de títols des del dia 1 de setembre i fins al 31 de desembre de 2022.

El Real Decret llei impulsaat pel govern espanyol contempla la rebaixa del preu al transport urbà i interurbà d’un 30% dels abonaments i títols multiviatge. En conseqüència, les administracions consorciades en el si de l’ATM (Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i AMB) han decidit implantar
la mesura i complementar amb un altre 20% la reducció del preu dels títols integrats més recurrents: els abonaments mensuals (T-usual) i trimestral per a joves menors de 25 anys (Tjove), així com les seves versions per a famílies monoparentals i nombroses, i el títol per a persones en situació d’atur. Pel que fa al títol per a usuaris/es menys habituals (la T-casual) no s’aplicarà el descompte complementari i tindrà un descompte del 30%.

La rebaixa de tarifes serà aplicada tant als títols magnètics com als títols amb tecnologia Tmobilitat.

Atm Tarifes.jpg

Títols que no varien de preu
Els títols integrats que no varien de preu són: T-familiar, T-grup i T-dia.

Títols propis de les administracions i dels operadors
Sobre la gratuïtat anunciada per part del govern espanyol dels títols propis de Rodalies de Catalunya, el Consell d’Administració de l’ATM ha aprovat facultar al seu director general, l’aplicació de la mesura -un cop aquesta estigui legalment publicada per part del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana- i complementar la rebaixa amb un 50% per a arribar al 100% de bonificació.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aplicarà la
mateixa reducció del preu del seu títol Targeta de pensionista.
La resta de títols propis dels operadors metropolitansi interurbans mantindran els preus actuals.

Noves condicions de caducitat i bescanvi
Per tal de fer possible la convivència de dues tarifacions en un mateix exercici, cal modificar la caducitat dels títols de 2022. En aquest sentit, s’ha acordat que tots els títols adquirits l’any 2022 seran vàlids només fins al 15 de gener de 2023, excepte la targeta T-16 i la targeta T-verda que tenen la seva pròpia caducitat.