L’atur ja suma sis mesos consecutius de descens a Terrassa

Les xifres d’ocupació a Terrassa continuen evolucionant favorablement: aquest mes d’agost, l’atur ha registrat el sisè descens mensual consecutiu. Ara mateix, a la ciutat hi ha registrats 14.123 demandants de feina, 350 menys que al juliol. Això suposa un descens del 2’42% i situa la taxa de desocupació de la ciutat al 12’38% per cent, gairebé mig punt percentual menys que el mes passat. Aquest descens és encara més espectacular si es comparen les xifres amb les de l’agost d’ara fa un any: llavors, hi havia 2.877 terrassencs aturats més que ara, el que suposa una disminució del 16’92%.

A nivell comarcal, les xifres segueixen la mateixa tendència: 1.062 demandants de feina menys que al juliol que suposen un descens de la taxa registral d’atur del 2’03%. Els aturats de Terrassa representen el 27’56% del total al Vallès Occidental.

Al conjunt de Catalunya, però, els percentatges són lleugerament superiors: el descens de l’atur de juliol a agost ha estat del 4’21%, mentre que l’interanual del 18’62%. En total hi ha 391.128 catalans buscant feina.

Malgrat aquesta notable millora, sindicats com Comissions Obreres alerten que es deu a l’estacionalitat estival, on la majoria de contractacions són temporals, i, encara que s’està tornant als nivells d’ocupació prepandèmia, l’agost de 2019 a Catalunya hi havia 20.000 aturats menys que ara. En la mateixa línia, la patronal Pimec assegura que caldrà esperar a la tardor per veure si es confirma o no la recuperació del mercat laboral.