L’atur a Terrassa puja després de vuit mesos seguits a la baixa

Després de 8 mesos de descens continuat l’atur a Terrassa ha pujat aquest juliol. Tot i així, l’increment és discret, de només 57 persones, un 0,4 per cent. A 31 de juliol la ciutat tenia registrades 14.545 persones sense feina, amb una taxa d’atur del 13,5 per cent. En un any el col·lectiu de desocupats ha baixat en 2.435 persones, un 14,3 per cent

Al conjunt de la comarca, en canvi, l’atur disminueix respecte al juny. El juliol es tanca amb 51.327 persones sense feina, 522 menys, un 1 per cent. La taxa d’atur comarcal és de l’11,8 per cent. En els darrers dotze mesos, la desocupació a la comarca cau un 13,8 persones, 8.228 persones.

Terrassa és dels pocs municipis de la comarca on l’atur ha pujat. Majoritàriament ha estat en pobles però destaca el cas de Sant Cugat amb un increment d’un centenar d’aturats, gairebé un 4 per cent. A l’altra cantó Sabadell, amb una disminució que supera el 2 per cent, 285 aturats menys. Ripollet, Montcada, Badia i Rubí experimenten baixades de l’atur de més de 50 persones al juliol.

La patronal  PIMEC valora positivament que l’atur mantingui el seu ritme de reducció amb tendències interanuals de dos dígits. Per la seva part el sindicat UGT lamenta que set de cada deu contractes de treball formalitzats al juliol han estat temporals i al sector serveis.