L’atur registrat a Terrassa a l’agost és el pitjor dels últims vuit anys

Terrassa ha tancat el mes d’agost amb 14.208 persones a l’atur (4,1%), 558 més respecte al mes anterior, la qual cosa el converteix en el pitjor en matèria d’ocupació dels últims vuit anys. Es confirma així la tendència en el mercat laboral local que ja es va produir al juliol. En aquest sentit, en el que portem d’any l’atur ha pujat un 1,6 per cent.

Tot i l’increment de l’atur en el mes d’agost la tendència interanual d’ocupació es manté positiva amb un descens de 233 persones sense feina.

És el que precisament valora la patronal Cecot. L’entitat considera que les tensions comercials a nivell internacional, el gir del Brexit aquests darrers dies i la manca d’un Govern a Espanya plantegen un escenari d’incertesa econòmica que ralentirà la creació d’ocupació durant els propers mesos. La Cecot aposta per implementar un model de consens, i més estable, tenint en compte les millors pràctiques europees, ara que la tendència interanual d’ocupació es manté positiva.

Pel que fa a la comarca, ara hi ha 50.211 aturats. Són 2.227 més que en acabar el juliol (+4,6%). La taxa d’atur a la comarca se situa en el 10,6%.

A nivell global de Catalunya, des del departament de Treball s’apunta que és el mes d’agost amb l’increment intermensual de l’atur més elevat des del 2009 (+4,7%).