L’atur torna a pujar durant l’agost i a Terrassa ja són 17.000 les persones sense feina

Com és habitual, el tram final de la temporada estiuenca deixa un balanç negatiu en les xifres de l’atur del mes d’agost. Aquest any però, degut a la forta baixada del turisme, l’ocupació en aquest sector s’ha vist reduïda i, per tant, les persones que s’han quedat sense feina han estat menys. És una de les principals conclusions de les dades generals de l’atur del mes d’agost, que mostren un creixement menor en comparació a d’altres anys.

A Terrassa la xifra és rodona, amb un total de 17.000 persones que consten com a aturades demandants de feina, fet que suposa un augment de 395 parats respecte al juliol. La variació intermensual és del 2,38% i la taxa de desocupació se situa ara en el 15,04%. A la ciutat, en un any, l’atur ha crescut gairebé un 20%, amb 2.792 aturats més respecte al mes d’agost del 2019.

Pel què fa al conjunt de la comarca, l’atur ha pujat un 2,53%. Traduït en xifres, això significa que 1.518 vallesans s’han quedat sense feina durant l’últim mes. A Rubí l’atur ha augmentat en 105 persones, a Vacarisses em 15, a Matadepera en 14 i a Ullastrell en 8. Per la seva part, els dos únics municipis de la comarca que han vist reduïda la seva taxa d’atur són Rellinars, en 3 persones, i Viladecavalls, en 2.