L’Auditori acull la celebració del Dia d’Europa

Avui fa 67 anys que, l’exprimer ministre francès, Robert Schuman va dirigir-se a més de dos-cents periodistes per presentar la idea d’una Europa més organitzada, indispensable per mantenir relacions pacífiques. Va ser allà, en aquell 9 de maig de 1950, quan es va formar l’embrió del que avui en dia coneixem com la Unió Europea i per aquest motiu aquesta és la data escollida per celebrar cada any el Dia d’Europa.

A Terrassa, l’Ajuntament ha organitzat un acte commemoratiu a l’Auditori Municipal. En el seu discurs, la regidora de Relacions Europees i Internacionals, Rosa Maria Ribera, ha remarcat les virtuts però també les mancances de la situació actual del continent.

Durant la cerimònia, tres alumnes de l’escola El Cim han explicat la seva pròpia versió del què significa Europa, després d’haver viscut l’experiència d’un intercanvi amb altres escoles europees a través del projecte Erasmus Plus. També s’ha celebrat un concert a càrrec d’alumnes i professors del Conservatori de Terrassa, els quals han interpretat algunes obres clàssiques de compositors del nostre continent. Amb l’objectiu de difondre els trets diferencials de la comunitat, el Dia d’Europa s’ha convertit en una commemoració simbòlica al voltant d’aquells valors europeus tant qüestionats últimament, com la solidaritat, la concòrdia, la democràcia o la riquesa cultural.