L’Aula de Música Tradicional Terrassenca obre la convocatòria d’inscripcions

La Casa de la Música de Terrassa i l’entitat cultural La Xemeneia posen en marxa l’Aula de Música Tradicional Terrassenca, un espai de formació d’instruments tradicionals catalans.

La denominació d’Aula de Música tradicional terrassenca (AMTT) neix fa gairebé 3 anys de la mà de l’entitat terrassenca La Xemeneia arran de la necessitat de trobar espais d’aprenentatge i formació en la pràctica d’instruments tradicionals per acompanyar les actuacions de les entitats de cultura popular i tradicional.

Després d’uns primers mesos de funcionament intermitent, els tallers de l’A.M.T.T. es reprenen per un acord entre La Xemeneia i la Casa de la Música de Terrassa per impulsar i gestionar els tallers de manera més professional. La Xemeneia traspassa la gestió de les inscripcions, alumnes, coordinació de professorat, a la Casa de la Música de Terrassa.

Un dels protagonistes serà El Vapor, el local de creació musical de la Casa de la Música de Terrassa que compta amb més de 350 m2 condicionats acústicament i molt còmodes per desenvolupar-hi les sessions de formació.

Es plantegen fins a 6 tallers diferents durant el primer trimestre del curs 2018-2019, d’octubre a desembre. Els instruments són la gralla, el tabal, la tarota, l’acordió diatònic, el violí i el sac de gemecs. La major part del professorat són músics terrassencs que desenvolupen la seva professió musical a la ciutat: Roger Aulet, Biel Grimau, Marc Casanovas, Pere Jané, Alba Logan, Núria Lozano i Carol Duran (fotografia).

Es plantegen 11 sessions amb grups reduïts d’entre 2 i 5 persones per cada instrument, agrupades per nivell (inicial, bàsic, mitjà o avançat ) i per edat.

Cançons de Taverna

A més a més, dos divendres al mes hi haurà una trobada musical de caire desenfadat que hem anomenat “cançons de taverna”. Són sessions gratuïtes obertes tant als alumnes de l’AMTT, així com als alumnes del mòdul tradicional del Conservatori de Terrassa per mirar de treballar conjuntament un repertori de cançons populars amb l’objectiu de tocar-les pels carrers o bars de la ciutat.

Aquestes trobades estaran dirigides per l’acordionista terrassenca Núria Lozano.