L’Auró seguirà el model d’escola rural el curs vinent per assegurar-ne la continuïtat

L’escola Auró, antiga President Salvans, seguirà el model d’escola rural a partir del curs vinent. El departament d’Educació ha pres aquesta decisió per assegurar la continuïtat d’un centre amb una baixa demanda mantenint alhora el seu projecte educatiu. A la pràctica això significarà que els alumnes no s’agruparan per cursos com fins ara sino per cicles. Per exemple, en una mateixa classe coincidiran alumnes de p3, p4 i p5.

Aquesta setmana comença el període de matrícula pel curs vinent. A P3 el 93,3 per cent de l’alumnat ho ha pogut fer en la primera opció i un 4,1 per cent en la segona. En menys d’un 3 per cent dels casos s’ha hagut de recórrer a la tercera o encara més avall. A secundària s’ha pogut satisfer la primera opció en el 92,5 per cent de casos, a la segona en un 1,6 i més avall en un 4 per cent.

Pel què fa a les escoles bressol s’han rebut 800 sol·licituds. Tres de cada quatre són per escoles bressol municipals i una per llars d’infants de la Generalitat.

Les dades les ha donat la regidora d’Educació Teresa Ciurana en la comissió informativa de Cicles de la Vida que, per primer cop en quinze mesos, s’ha pogut fer majoritàriament de forma presencial.

Aquesta setmana s’han obert les pliques pel concurs de menjador. Finalment han presentat oferta quatre empreses: Serhs, Serunion, Mediterrània de Catering i Fundesplai. Aquests dies s’està fent la valoració de les ofertes i requerint nova documentació a les empreses.