L’autobús sense conductor, l’ÈRICA, circula per Vallparadís dins la Setmana de la Mobilitat

L’autobús sense conductor, l’ÈRICA, ja circula per Terrassa. Des de primera hora de la tarda de divendres, recorre uns 300 metres del Parc de Vallparadís, de pont a pont. Farà aquest trajecte fins al dimarts, 18 de setembre. Els ciutadans podran pujar-hi gratuïtament, els dies laborables de 3 de la tarda o 8 del vespre i el cap de setmana, de 12 del migdia a 8 del vespre.

La gira del bus autònom es va iniciar a Sant Cugat i després de Terrassa passarà també Sabadell, Girona, El Vendrell, Reus, Martorell i Vic.

A Terrassa, els viatges de l’ÈRICA s’emmarquen dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat

Els experts diuen que al 2020, aquests vehicles podrien complementar la xarxa d’autobusos urbans de moltes ciutats catalanes, sempre en zones de circulació pacificada o illes de vianants i fent trajectes molt acotats. A França, ja en tenen.

El bus sense conductor té capacitat per a 12 persones (6 assegudes i 6 dretes) i és 100% elèctric, climatitzat i accessible. S’ha batejat com a ÈRICA, per les inicials de les paraules Elèctric, Revolucionari, Intel•ligent, Compartit i Amable. El vehicle costa 230.000 euros.

 

Notícies relacionades: