Taller gratuït d’estimulació cognitiva adreçat a pacients de càncer de mama

L’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) organitza un taller online i gratuït per treballar l’estimulació cognitiva de les pacients que hagin passat per un càncer de mama. L’activitat inclou una valoració cognitiva, emocional i de qualitat de vida abans i després de l’experiència. Conduït per un neuropsicòleg de l’entitat, el taller, en format digital, dinàmic i flexible, consisteix en un entrenament combinat, en el qual s’empraran exercicis amb diferents tècniques i estratègies per optimitzar els recursos cognitius existents i minimitzar els errors.

La incidència del càncer de mama a Catalunya, segons dades del 2017 del Departament de Salut, se situa en 4.563 casos anuals, essent el tipus de càncer més comú entre la població femenina i el segon tipus de càncer amb major incidència en la població general. Hi ha un augment però, en altres tipus de preocupacions en aquest col·lectiu com són les queixes subjectives de memòria, que tenen una relació directa, segons estudis recents, amb alguns tractaments farmacològics que reben.

El taller consta de 10 sessions grupals i 2 sessions més individuals, corresponents a una avaluació general de cada participant abans i després del curs. S’ofereixen dos dies i horaris possibles i s’iniciarà digitalment a principis d’octubre. Les persones interessades poden inscriure’s o sol·licitar més informació al telèfon 937156485 (Sònia Pacheco) o bé a través del correu electrònic spacheco@avan.cat.