L’Ecofòrum se centra en la nova governança de l’aigua

Arrenca al Vapor Universitari l’Ecofòrum 2018, unes jornades de treball dedicades aquest any a la nova governança de l’aigua a la ciutat. Experts en salubritat, tractament, gestió, del cicle o de la cultura de l’aigua, exposen aquest dimecres i dijous les seves reflexions en les diferents especialitats sobre la matèria. I tot marcat per la recent remunicipalització de la gestió de l’aigua a la ciutat després d’uns 75 anys en règim de concessió.

Una conferència sobre els conflictes relacionats amb la gestió pública i privada, ha estat l’aportació del professor en dret internacional públic de la Universitat d’Almeria. Abel la Calle ha defensat la gestió pública de l’aigua des de l’aspecte essencial de vida fins a considerar-la un Dret Humà. L’acte ha acabat amb la intervenció del públic format per tècnics, col•lectius, empreses o entitats com la Taula de l’Aigua i ciutadans a títol personal.

L’Ecofòrum ha acabat aquest dijous amb una ponència sobre la governança, la sostenibilitat i la transparència en el cicle de l’aigua. “La conca, un espai compartit” fa al•lusió als problemes de suministrament, la contaminació i els conflictes que genera, mentre que la Cap de Salut Ambiental de la Generalitat ha parlat de les garanties sanitàries de l’aigua. El recent procés de remunicipalització que culminarà el pròxim 10 de desembre, l’ha explicat el director de l’àrea municipal Marc Cadevall. L’Ecofòrum ha tancat aquest dijous al migdia amb la intervenció del regidor de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol.