L’ecoRacing competeix aquests dies al Circuit de Catalunya en la categoria de vehicle autònom

L’ecoRacing,  l’equip d’estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), competeix per últim cop aquesta temporada al Circuit de Barcelona-Catalunya des d’avui i fins diumenge, i ho fa, per primera vegada en la història de l’equip, en la categoria de vehicle autònom. A més de ser un bòlid totalment elèctric, l’ecoRD està equipat amb un paquet aerodinàmic complet i amb tracció independent a les quatre rodes per millorar la seva resistència. L’ecoRD compta amb un hardware i un conjunt de sensors i càmeres instal·lades al voltant del cotxe que reben informació del seu entorn per garantir una circulació totalment autònoma. També s’ha dissenyat un sistema de direcció autònom que permet assumir fins i tot els angles de volant més crítics. El vehicle té un sistema de frenada que actua directament sobre el pedal del fre mitjançant un únic botó d’emergència. L’ecoRacing també ha millorat l’algoritme Torque Vectoring per ajustar la tracció del vehicle i optimitzar el lliscament dels pneumàtics durant l’acceleració.

EcoRacing, campió a la Formula Student Switzerland
L’EcoRacing ja ha aconseguit el primer lloc a la Formula Student Switzerland, que va tenir lloc del 14 al 18 de juliol, en destacar en les proves de categoria estàtica (Design Event, Cost Event i Business Plan) amb el monoplaça autònom ecoRD. D’altra banda, del 4 al 8 de juliol, l’equip va participar a la Formula Student Netherlands, on va classificar-se al top 5 a les proves per demostrar l’acceleració del vehicle en recta i en volta ràpida. A més d’aconseguir completar la prova d’Endurance, la més exigent de la competició, va ser l’únic de la categoria elèctrica que va completar les inspeccions tècniques en menys de 90 minuts.

L’ecoRD és el cotxe més evolucionat dissenyat mai per l’ecoRacing. Des de l’any 2008, aquest equip es dedica a la investigació en el camp de l’automoció sostenible i compta amb el millor palmarès de la Formula Student de l’Estat, amb dues terceres posicions, una segona i dues victòries.