L’ecoRD 2022 ha participat en els 4 grans premis internacionals de la Formula Student

Aquest és l’ecoRD 2022, el cotxe de l’equip de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa que ha participat aquest any a la Formula Student, la competició automobilística internacional entre universitats.

El monoplaça pot competir en les modalitats d’autònom i manual i això fa que sigui un dels pocs de l’Estat que ha participat en els 4 grans premis internacionals de l’estiu, entre els que destaca el d’Alemanya.

Del palmarès aconseguit, dues cinquenes posicions: una en mode manual a Holanda i l’altra en mode autònom a Espanya. Una primera posició en disseny i una segona en l’apartat de pla de negoci (aquests últims guardons aconseguits al premi de l’Estat espanyol).

En el rànquing general, ocupen la posició número 62 i al gener, quan s’actualitzi, esperen situar-se al número 50.

El monoplaça és 100% elèctric, pesa 220 quilos, pot arribar als 120 quilòmetres hora i accelera de 0 a 100 en 2,4 segons (més que un cotxe de fórmula 1). Respecte la versió anterior s’han afegit 3 càmeres per millorar el pilotatge autònom, un seient de fibra natural i s’ha millorat l’aerodinàmica.

Entre el primer cotxe híbrid de 2008 i la darrera versió, hi ha 4 cotxes més que incorporen millores i innovacions.

A finals de maig o principis de juny, es presentarà la versió de 2023.

Formula Stduent 3 Formula Student 2 Formula Student 1