L’Egara Film Fest va projectar dissabte ‘Los apaches’ i ‘Cazafantasmas’

L’estiu i la calor conviden a gaudir de les nits, quan la temperatura dona una treva. En aquest context es va celebrar dissabte l’Egara Film Fest, una proposta gratuïta que s’emmarca en la programació del Fem Estiu. Es tracta d’una iniciativa de l’entitat del mateix nom, que ha comptat amb la col·laboració de l’associació de veïns de Les Arenes i també de l’Escac. L’objectiu és convertir-lo en una plataforma per a directors novells per ajudar-los a donar a conèixer els seus treballs. La plaça de Federico Garcia Lorca va concentrar a partir de dos quarts de nou del vespre els amants del cinema a la fresca que, abans de les projeccions, van poder sopar a les food trucks instal·lades al recinte.

Foto Los Apaches Egara Film Fest

Les produccions triades per a l’ocasió van ser dues. En primer lloc, es va poder veure ‘Los apaches’ que aborda la problemàtica del bullying infantil. Es tracta d’un curtmetratge que va néixer com a projecte final de grau d’un grup d’estudiants de l’ESCAC. Després de la projecció es va celebrar un col·loqui amb la presència del director, Asier Ramos, i de la dissenyadora de vestuari, Macarena López. Just després, la pel·lícula triada va ser el clàssic ‘Cazafantasmas’ de 1984, l’esbojarrada comèdia que va ser tot un èxit de taquilla a la seva època i que ja compta amb diverses seqüeles, la més recent es va estrenar l’any passat.

Qui vulgui continuar gaudint del cinema a l’aire lliure, a la programació del Fem Estiu tindrà noves oportunitats al setembre, ja fora del marc de l’Egara Film Fest. Divendres 9 es projectarà ‘Los Goonies’ a la plaça Joan Santamaria i divendres 16, ‘Escape Room’ al pati de l’associació de veïns del Barri d’Egara.