L’egarenc David Velasco afronta una marató de muntanya per conscienciar dels efectes nocius del tabac

El terrassenc David Velasco porta més d’un any sense tocar cap cigarreta, després que decidís deixar de fumar poc dies abans del confinament domiciliari en esclatar la pandèmia de la Covid-19. L’esport i la natura han estat el seu refugi i ara vol conscienciar sobre els efectes nocius del tabac, que ha viscut en primera persona des que es va iniciar amb 17 anys.

Per aquesta raó aquest diumenge afronta un repte personal, la primera Marató de Muntanya Sense Fum. Sota el lema #DaElPaso, vol encoratjar aquelles persones que s’estan plantejant deixar de fumar. David recorrerà més de 42 quilòmetres pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb sortida i arribada a Can Roca. Té previst acabar-la en unes 7 hores. Per preparar la seva primera marató de muntanya, ha comptat amb l’ajuda de l’egarenc Jaume Leiva, que ha planificat els entrenaments.

Diumenge, però, tindrà al seu costat un equip de suport que l’acompanyarà durant el seu repte, preparant els avituallaments i enregistrant una experiència que es podrà veure després en un documental. Aquest trail runner terrassenc té paraules d’agraïment cap a la Fundación Más que Ideas i l’Associació AIDE, claus per acabar amb aquesta addicció. El repte l’organitza Rove Goat i també compta amb la col·laboració del Centre Excursionista de Terrassa i Decathlon Terrassa.

El terrassenc David Velasco ha deixat enrere la seva etapa de fumador

Cartell del repte que afrontarà l’egarenc aquest diumenge. Es podrà seguir per Instagram