L’egarenc Pol Solano pedala els més de 1.500 km que separen Brussel·les i Platja d’Aro

De Brussel·les a Platja d’Aro en bicicleta, més de mil cinc-cents quilòmetres en vuit dies. Aquest ha estat el repte que ha complert i enregistrat amb el mòbil el Pol Solano, un terrassenc que viu a la capital belga des de fa cinc anys. Antic jugador de l’Egara, l’hoquei herba i les ganes d’estudiar a l’estranger el van dur fins a Bèlgica i allà s’hi ha acabat quedant, actualment treballant en el món del màrqueting digital. Com a tantes persones arreu del planeta, aquest any el nou coronavirus li ha trastocat tots els plans. Amb la bicicleta com a nova afició després de retirar-se de l’hoquei, Solano volia que aquest 2020 fos l’any del seu debut en competicions ciclistes. Però amb totes les curses suspeses i havent de cancel·lar també el viatge a Tòquio que tenia previst, al Pol només li quedaven les vacances familiars de cada any a Platja d’Aro. Tot i que molts el van prendre per boig, va decidir que hi aniria en bicicleta i que, per complicar-ho encara una mica més, es desviaria lleugerament de la ruta per passar pels Alps suïssos.

Entre l’1 i el vuit d’agost, el trajecte va suposar una mitjana de dos-cents quilòmetres diaris amb etapes on el ciclista egarenc va arribar a superar els dos mil metres d’altitud. La rutina, esmorzar i pedalar fins arribar a la destinació. L’inconvenient, la poca capacitat d’equipatge de la bicicleta.

Segons conclou el mateix Solano, el principal aprenentatge que li ha deixat aquesta experiència és la flexibilitat que ofereix desplaçar-se en bicicleta en comparació amb cotxe, podent descobrir llocs i paisatges per on mai hauria passat d’haver optat per les quatre rodes.