L’egarenc Samuel Mesdaghi, tot un portent en la lluita de braços

“Yo, el halcón” és una pel·lícula del 1987 protagonitzada per Sylvester Stallone, que narra la història d’un camioner que participa en el Campionat del Món de lluïta de braços. Poc se’n parla d’aquesta modalitat esportiva, lluny dels focus mediàtics i poc practicada en la majoria de països, sent els Estats Units i l’Europa de l’Est on hi ha més afició.

Terrassa, però, compta amb un especialista que aspira arribar el més amunt possible. Es tracta de l’egarenc Samuel Mesdaghi, de 17 anys, campió d’Espanya júnior i sènior de menys de 70 quilos. Però el títol més recent i també el més preuat és el que va aconseguir al juliol, quan es va alçar amb la Copa del Món júnior celebrada a Zagreb, Croàcia. De l’ampli ventall d’esports, per què la lluita de braços?

Només fa dos anys que s’hi dedica, però ja s’ha fet un nom a nivell internacional. Des de llavors s’entrena dur amb el seu preparadors, entre ells Iván Portela, nou vegades campió del Món i vuit d’Europa, que l’han ajudat a perfeccionar la seva tècnica. Samuel competeix amb els dos braços, tot i ser l’esquerre el seu preferit perquè té més força. Quin és el secret per ser competitiu?

Tot i tenir una petita ajuda de la Federació, és la família de Samuel qui assumeix el cost de les despeses en els viatges. Ja compta amb una nutricionista que l’ajuda a portar una alimentació més saludable, amb l’objectiu de baixar pes. En menys de 65 quilos pot lluitar pel títol mundial. Conscient que és una disciplina minoritària, l’egarenc se centra també en els seus estudis. Pensant en el futur, cursarà un grau mig de Química Industrial, tot i que li agradaria viure de la seva passió.

A finals de setembre el terrassenc tornarà a participar a l’Arnold Clàssic i a finals d’octubre ho farà al Mundial, que tindrà lloc a Romania, amb moltes possibilitats de lluitar pel títol de la seva categoria.