Taller De Cuina Contra El Malbaratament Alimentari Organitzat Per L’egarenca

L’Egarenca aconsella sobre com reduir residus i el malbaratament alimentari

L’ecobotiga L’Egarenca reparteix entre els seus clients un folletó amb consells pràctics per reduir la generació de residus i el malbaratament alimentari. Són consells per evitar generar més residus a casa o a l’hora d’anar a comprar. També hi ha receptes per a aprofitar les restes o sobralles que queden a la nevera.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya L’Egarenca amb menys residus finançada per l’Agència de Residus de Catalunya. L’entitat ha realitzat diverses accions com tallers de cuina i per fer bosses reutilitzables per comprar fruita i verdura. També ha establert els sistemes per la reutilització de caixes de transport amb els seus proveïdors, un calaix de venda de fruita i verdura «tocada» amb descomptes. A més d’un recó d’ofertes de productes amb data de caducitat pròxima i ha augmentat l’oferta de productes a granel, etc

El 2019, la mitjana d’envasos per persona i any va ser de 125 quilos, dels quals el 80% corresponen a la indústria alimentària. D’altra banda, a la Unió Europea es llença una mitjana de 173 kg d’aliment a l’any per persona, un malbaratament que es produeix en el 53% a les llars. Davant d’aquest escenari i en una situació de crisis climàtica i de recursos, l’Egarenca va voler iniciar aquesta campanya de conscienciació entre els seus associats i també de reflexió en el seu punt de venda.

Sobre l’Egarenca

L’Egarenca és una ecobotiga amb funcionament cooperatiu. Va fundar-se a partir de la unió de dues associacions de consum responsable i agroecològic amb més història dins de la nostra ciutat, Es tracta de la Coope del Candela i Kopikua. L’Egarenca aposta per un consum responsable, sostenible i saludable. També dona suport a la producció de proximitat i ecològica mitjançant un projecte participatiu i sense ànim de lucre. Actualment la botiga té al voltant de 150 famílies sòcies i 3 persones treballadores.