Leitat participa en el nou grau de Ciències i Tecnologies aplicades a l’Esport

El setembre que ve començarà el nou grau oficial de Ciències i Tecnologies Aplicades a l’Esport i al Fitness. Es tracta d’uns estudis universitaris oficials impulsats per Leitat, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i UBAE-Eurofitness, a través de l’EUNCET Business School.

Aquest nou grau, que s’ha presentat aquest dimecres a la seu de la UFEC,  és una proposta de formació pionera a Catalunya i a la resta de l’Estat espanyol i neix amb l’objectiu de formar professionals del món de l’esport amb un perfil molt ampli. El grau inclou la creació de les Beques David Moner, que es finançaran amb els beneficis dels estudis, i que es decidiran en un tribunal format per diferents experts i líders en esport, tecnologia i fitness.

Esport i tecnologia
El vicepresident i director general de Leitat, Joan Parra, ha dit estar “absolutament convençut que un grau que comparteix, en el seu recorregut educatiu, la ciència i la tecnologia, l’esport i el management no és només pioner, sinó necessari”. El sector demana especialistes en aquests tres àmbits, però sobretot “que sàpiguen integrar les millors pràctiques, els millors coneixements i el millor network, per poder assolir l’èxit professional”, ha assenyalat Parra.

Els pilars sobre els quals es fonamenta aquest grau, ha explicat Gerard Esteva, president de la UFEC, són la reinversió, ja que “els beneficis es revertiran en beques per a esportistes catalans”; i l’adaptabilitat. El president de la UFEC ha expressat la voluntat de “crear un think tank del món de l’esport, que sigui un espai de reflexió sobre com ha d’evolucionar l’esport a casa nostra, des d’un punt de vista tècnic i general”.

Per la seva banda, Rafel Niubó, secretari general d’UBAE-Eurofitness, ha remarcat el fet que les persones que treballen de professors d’educació física representen “només el 5% del món de l’esport”. El dirigent ha exposat que amb aquest grau “volem formar a joves en el 85% de l’activitat restant: la indústria, la salut, el fitnes i el turisme esportiu perquè siguin els dirigents del futur”, ha dit. A més, l’exsecretari general de l’Esport ha afegit que “comptem amb el campus esportiu més gran de la ciutat de Barcelona”, en referència al primer campus de l’EUNCET a la ciutat comtal, les instal·lacions d’Eurofitness Can Dragó.