Leitat, peça clau en la investigació de la desinfecció de la roba per evitar el contagi per coronavirus

Els professionals del Centre Tecnològic Leitat tenen diversos fronts oberts en la investigació de la desinfecció de les peces de roba, ara que comencen a reobrir els comerços. La situació actual, provocada per la Covid 19, demana una solució efectiva, pràctica i ràpida que doni garanties i, és clar, que compleixi la legislació vigent.

Està comprovada l’eficàcia del rentat a més de 60 graus i durant un mínim de mitja hora però la majoria de roba no aguanta aquest procés. Així que els punts de partida passen per la desinfecció per radiació amb llum ultraviolada, amb productes químics, mantenint la peça en quarantena un mínim de 48 hores o el tractament amb ozó. Amb tot, cal tenir en compte l’efecte que pot tenir en les persones, així com en les prendes, la dificultat en l’aplicació i el seu cost.

Una altra variant és que cada teixit és diferent, tant en la seva composició com en l’estructura, un fet que podria modificar la producció tal com la coneixem.

Unes mesures que s’hauran de combinar necessàriament amb l’ús de mascaretes i guants, mantenint un aforament limitat als locals i incrementant la neteja dels emprovadors. Tot un canvi de mentalitat per als venedors i d’hàbits de consum per als compradors.

Cada comerç podrà actuar també en funció de la superfície de venda, la distribució dels productes, el nombre d’emprovadors… I en molts casos, la contractació d’un servei extern de desinfecció podria resultar la mesura més eficient.