Leitón, Domene, Granados i Valls representen Terrassa al Campionat del Món de Budapest

Aquest divendres Budapest és el centre mundial dels esports d’aigua. Fins el 30 de juliol, la capital d’Hongria és la seu dels dissetens Campionats del Món de Natació i Terrassa estarà representada en la disciplina de waterpolo.

Paula Leitón i Sandra Domene formen part de la llista de 13 jugadores seleccionades per Miki Oca per tornar a portar el waterpolo femení al més alt del podi. La boia del CN Sabadell té la gran responsabilitat de fer oblidar Maica Garcia i serà una de les jugadores a seguir al Mundial. Per la seva banda la portera del CN Terrassa ha entrat en la llista per cobrir la lesió de María Elena Sánchez i haurà d’esperar la seva oportunitat. Laura Ester és, de moment, insubstituïble sota pals. A l’equip femení, l’accent egarenc es completa amb Jordi Valls, ajudant del seleccionador.

Espanya, enquadrada al grup “A”, debutarà aquest diumenge contra Nova Zelanda. Dimarts es veurà les cares amb la tot poderosa selecció dels Estats Units, vigent campiona del Món i olímpica, per tancar la fase de grups davant Sud-àfrica el dijous 20.

Granados, a l’equip masculí

Si la selecció femenina està cridada a intentar lluitar per les medalles, més incert és el rendiment que tindrà la masculina. David Martín ha revolucionat un equip molt més jove i que vol tornar a estar entre els grans. Dels tretze escollits, només un terrassenc, Álvaro Granados, on hi ha dipositades moltes esperances.

Espanya, al grup “C”, farà el seu debut dilluns contra Grècia. El partit més complicat d’aquesta primera fase arribarà dimecres davant la campiona olímpica, Sèrbia, per acabar divendres amb Sud-àfrica.