Leitón, Domene i Valls, representació egarenca en la preparació per al Mundial

La selecció espanyola femenina de waterpolo inicia una nova etapa, marcada pel rejoveniment que Miki Oca està fent a la plantilla de cara a afrontar el Campionat de Món de Budapest. Les retirades de Jennifer Pareja i Maica Garcia i sense el concurs tampoc de Roser Tarragó, per motius personals, les joves que provenen de les categories inferiors comencen a treure el cap.

En la concentració que hi ha hagut aquesta setmana al CAR de Sant Cugat, moltes de les mirades estaven fixades en l’egarenca Paula Leitón. La boia del CN Sabadell té el repte de fer oblidar Maica Garcia. Més difícil ho tindrà per anar a Budapest Sandra Domene. La portera del CN Terrassa entra per primera vegada en òrbita de l’absoluta i sap que ara toca aprendre de les veteranes.

El cinquè lloc obtingut a Rio de Janeiro va posar el punt final a una etapa plena d’èxits de la selecció, amb els títols de campiona de Món i d’Europa el 2013 i 2014. A Budapest, però, el combinat de Miki Oca vol reivindicar-se, tot i que és conscient que hi ha molts aspirants a la victòria.

Espanya tindrà com a rival a la fase de grups la campiona olímpica, Estats Units, Sud-àfrica i Nova Zelanda, amb qui debutarà el 16 de juliol. Abans del Mundial, però, el combinat d’Oca afronta dos tornejos a Grècia i el País Basc, que serviran com a banc de proves. La representació egarenca a la selecció la completa Jordi Valls, com a ajudant del seleccionador.