Els diferents incendis actius i simultanis pugen a fase d’Emergència 1 el Pla INFOCAT

El Pla INFOCAT ha pujat aquest dimecres a la nit a fase d’Emergència 1 pels diferents incendis actius i simultanis a Catalunya. Durant tot el dia s’havia mantingut en Prealerta davant de l’elevat risc d’incendis forestals.

En Prealerta durant tot el dimecres
En situació de Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) d’acord amb el risc d’incendi forestal, atesa la simultaneïtat d’incendis forestals de nivell inferior, per l’elevat nombre de comarques amb pla alfa de nivell 2 i la seva coincidència amb elevades temperatures per l’afectació de l’onada de calor.

El Vallès Occidental es troba entre les comarques amb nivell del pla alfa 2 (nivell alt) del cos d’agents rurals, sent amb el Baix Llobregat i el Barcelonès les afectades de la demarcació de Barcelona.

Cal tenir en compte que la situació de prealerta es manté encara, atès que l’onada de calor que afecta a Catalunya s’allargarà fins dissabte i afecta a la pràctica totalitat del territori excepte a la Vall d’Aran i comarques de l’extrem Sud i litoral i prelitoral de Tarragona.

També es fa una crida a aquells municipis que disposin de voluntaris de protecció civil perquè extremin la vigilància en zones forestals i avisin immediatament de columnes de fum al 112. La situació de Prealerta no comporta l’activació del pla.