L’elit de la natació competeix a Terrassa al Campionat de Catalunya Absolut i Júnior Open

El CN Terrassa organitzarà per onzè any consecutiu el Campionat de Catalunya Absolut Open de Natació. La competició s’allargarà durant tres dies, des d’aquest divendres i fins diumenge, amb la novetat que aquesta edició també serà Campionat de Catalunya Júnior. Això incrementa el nombre de participants respecte a altres anys, al voltant de 670, procedents de 75 clubs.
Aquest dimarts s’ha fet la presentació d’una competició que servirà de test per als nedadors de cara a l’Open de Màlaga, a l’abril, on s’hauran de buscar les mínimes per al Campionat d’Europa de Glasgow.

El campionat comptarà amb l’elit de la natació catalana i espanyola, amb la presència de l’equip estatal, encapçalat per Mireia Belmonte. Aquells nedadors i nedadores internacionals amb llicència d’un club català, però, no competiran amb la selecció, com són els casos de Jèssica Vall, Àfrica Zamorano, Lidón Muñoz o les representants locals com Melani Costa i Evelyne Álvarez. Precisament la canària podria ser baixa per una pneumònia, restant medalles en la modalitat de braça. La seva participació dependrà de la seva evolució, al igual que la de Carles Faro, amb un procés febril.

No hi seran amb l’equip egarenc Víctor Goicoechea i Esnaider Rey per motius laborals i d’estudi. A més de Costa, les opcions de podi locals es concentren en Patricia Castro, Carmen Herrero, Albert Puig, Carla Campo, David Benítez i els relleus. El Campionat de Catalunya és també Trofeu Ciutat de Terrassa i Memorial Jaume Cardellach, inclòs dins el Circuit Català.